Shiatsu therapie

Wat is dat eigenlijk?

Shiatsu is een eeuwenoude oosterse geneeswijze

Het is een massagevorm afkomstig uit Japan en heeft zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde en filosofie. De stijl die ik beoefen is Zen Shiatsu, vormgegeven door Shizuto Masunaga. Ik werk sinds 2011 als docent bij de Zen Shiatsu Opleiding. Hierdoor heb ik een unieke ontwikkeling doorgemaakt. Veel samen getraind met de andere docenten, en op een hele intensieve manier bezig met het vak.

Letterlijk vertaald betekent het “vingerdruk” en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.  Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen (energiebanen) in het lichaam met als doel het opheffen van eventuele blokkades en het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam. Ook wordt er gebruik gemaakt van rotaties van gewrichten en strekkingen.

Shiatsu is holistisch, dat wil zeggen dat lichaam en geest als een eenheid worden beschouwd. De oosterse geneeskunde beschrijft het functioneren van het lichaam in termen van energie (Qi/Ki). Als de energie probleemloos door de meridianen stroomt, is men gezond. Deze ideaalsituatie komt niet veel voor in onze samenleving op dit moment.

Regelmatig een behandeling ondergaan helpt om de uitdagingen van onze snelle levensstijl aan te kunnen. Je raakt meer ontspannen, en je voelt je energieker.

afspraak maken