FAQ

Frequently asked questions (FAQ)

Doet het pijn?

De technieken en naalden die gebruikt worden in de Japanse acupunctuurstijl die ik beoefen zijn zo gemaakt, dat je zo min mogelijk last hebt van de behandeling. Soms is er even iets gevoelig; meestal voel je geen enkele pijn.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is een vraag waar meerdere factoren invloed op hebben. Hoe lang heb je er al last van, wat is je persoonlijke doel, hoe snel pakt je systeem het op om het op te lossen... De behandelingen zijn er op gericht om je zelfgenezend vermogen te herstellen. Meestal wil ik je een keer of drie/vier wekelijks zien, om te kijken of je goed reageert. Dan kan de frequentie meestal omlaag. Soms zijn er na enkele behandelingen al grote vorderingen; soms gaat het langzamer. Voor de meeste klachten zijn tussen de 5 en 15 behandelingen nodig.

Worden de behandelingen vergoed?

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Hierdoor vallen mijn acupunctuur en shiatsu behandelingen onder de aanvullende verzekering. Per maatschappij en polis zijn er verschillen hoeveel per behandelingen en per jaar vergoed wordt. Je kunt het beste even je polis nakijken of contact opnemen met de verzekeraar. Niet aanvullend verzekerd? informeer naar de voordelige pakketprijzen.

Nog andere vragen?  Als je nog andere vragen hebt, stuur een berichtje en ik neem contact met je op.